Anem més enllà: transmetem als infants hàbits saludables, valors i coneixements.

Entenem que el servei de menjador ha d'estar alineat amb el projecte educatiu del centre. Treballem plegats amb un full de ruta clar perquè els infants assoleixin els objectius plantejats tenint en compte el curs on es troben. Entre d'altres, destaquen:

- Conèixer els aliments de temporada que es mengen a cada àpat.

- Incentivar als infants en la filosofia del tastet i la dieta mediterrànea.

- Adquirir hàbits i modals bàsics en el menjador.

- Potenciar els jocs de caràcter socialitzador.

Acompanyem als infants en el seu viatge d'aprenentatge

L’hora del pati és el moment ideal per treballar el currículum ocult dels infants. Un currículum que, encara que no vagi acompanyat d’unes notes a final de curs, és igual d’important per el seu desenvolupament cognitiu, sensorial i motriu. El treballem mitjançant:

Joc lliure:

 

Es tracta d’activitats d’intervenció no directiva on es potencia l’espontaneïtat i l’autonomia dels infants. Activitats no estructurades ni controlades pels monitors, encara que sí supervisades.

Activitats dirigides:

 

Mitjançant la pedagogia del descobriment es plantegen activitats on el monitor té un paper actiu, dinamitzant i reconduint accions, però on l’infant segueix sent el protagonista.

Gràcies a aquest tipus d’activitats es creen vincles i interaccions entre els infants que en l’estona del esbarjo no es donen de forma espontània.

Divertir-se és la millor manera d’aprendre

En coordinació amb el vostre centre, organitzem activitats complementaries al servei de menjador per tal que els nens i nenes participin de les tradicions, descobreixin noves cultures i trenquin amb la rutina. Un món de recursos llest per sorprendre:

Festivitats:

 

Participem activament en festivitats com la Castanyada, Nadal, Carnestoltes, final de curs o festa de la Primavera entre d’altres.

Dies temàtics:

 

Viatjar sense sortir de l’escola per conèixer noves cultures i introduir nous plats. Ambientem el menjador com si visquéssim a la Xina, l’Índia, Canadà o qualsevol altre destí que puguem imaginar.

Racons d’experiències:

 

Experiències educatives amb caràcter rotatiu que viatgen pels diferents menjadors sorprenent a nens i nenes:

 

- Racó del circ:
pensat per treballar l’expressió corporal i la psicomotricitat gruixuda dels infants.

 

- Racó dels valors:
ideat per treballar l’educació per la pau i tots aquells valors que fan possible preservar i millorar la vida de totes les persones.

 

- Jocs de taula:
dissenyats per fomentar el treball en equip, el diàleg i la interacció entre els infants.

Fem d’un dia especial un moment encara més gran.